Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δημοσιονομική Κρίση


όταν άκουσα ότι έρχεται κρίση δεν ανησύχισα... Εξ'άλλου η Ελλάδα πάντα σε οικονομική κρίση βρίσκεται! Εκεί που κατάλαβα ότι πραγματικά θα πάμε κατά διαβόλου είναι όταν άκουσα πώς η κρίση θα περάσει στην Ελλάδα ελαφρά... (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;)।

Λοιπόν, αν και σάτυρα είμαι ας κάνουμε μερικά μαθήματα οικονομικών τα οποία παιρνούνται στο ντούκου λες και δεν ισχύουν στη σύγχρονη οικονομία:

Αξίωμα: Αρχή-δια-τήρησης του χρήματος

Το χρήμα δε χάνεται। Ακόμα και αυτό που έχει χαθεί στο δρόμο θα το βρει κάποιος άλλος

Δεδομένο: Η Ελλάδα δανείστηκε 130% του ΑΕΠ της

Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα ήρθε χρήμα, πολύ χρήμα!। Πόσο; Τόσο όσο πληρώνονται όλοι οι έλληνες (πραγματικά) φορολογούμενοι μαζί σε ένα χρόνο και ακόμη περισσότερο!

Θεώρημα: Κλοπή του χρήματος

Όταν κάπου το χρήμα λιγοστεύει, τότε κάποιος τα πέρνει σύμφωνα με το αξίωμα। Στην Ελλάδα μπήκε πολύ χρήμα ("άδειασαν τα ταμία"), αλλά έφυγε και για την ακρίβεια ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να φεύγει...Πού πάει τόσο χρήμα;

Πραγματικότητα: Τα πήρανε και φύγανε.

Ποιοί; Ανοίξτε τις τηλεοράσεις σας, τις εφημερίδες και τα συναφή για μερικά χρόνια δεκαετίες πριν και σήμερα και θα τους βρείτε στις οθόνες σας।Από τις μίζες της Μίζενς μέχρι τις καντίνες και τα αυθαίρετα, από τα επιδοτούμενα από την Ελλάδα εργοστάσια των βαλακανίων εκτός Ελλάδας μέχρι τις δουλικές εμπορικές σχέσεις εντός Ελλάδας।Από τους ३०० της Παπούλια μέχρι τους २००० πλούσιους επιχειρηματίες, τις ΠΑΕ και τις ξένες πολυεθνικές। Ποιοί να τα πήρανε άραγε ;;; πουπροκειμένου να πάρουν μια μίζα ५००० ευρώ πουλήσαν ५०००००००ευρώ σε άχρηστο υλικό σε μια δουλική συμφωνία με πολυεθνική!

Πράξη: Τιμωρία

Ωραία, λοιπόν! Τους βρήκαμε, βρήκαμε τα λεφτά, είδαμε ποιοί τα πήραν και πώς। Για όσους ακόμα αμφιβάλλουν, τουλάχιστον έχουμε μια άκρη να ξεκινήσουμε। Ας τους τιμωρήσουμε! Γιατί αφτοί οι κλέφτες κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσά μας; Ποιός τους πουλάει ψωμί, γάλα και τρόφιμα; Ποιός τους κρατάει μέσα στην Ελληνική κοινωνία και πάνω από όλα γιατί;

Τόσες πορείες και διαδηλώσεις γίνονται! Γιατί ούτε μία διαδήλωση απέξω από τα αυθαίρετα; Γιατί ούτε μία διαδήλωση στο Κολωνάκι; Σάμπως μένουν "κουμουνιστές" στο κολωνάκι;

Μέλλον: Δικαιοσύνη

Καλώς ή κακώς έχουμε δημοκρατία και πρωταρχική μορφή εξουσίας είναι ο ίδιος ο λαός συμπεριλαμβανομένου και των ३०० της βουλής। Αν αυτός δε ξεσηκωθεί να τους τιμωρήσει, να τους μηνύσει και να τους απορίψει, όχι τους υπαλλήλους τους, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, τότε αποδεχόμαστε τις πράξεις τους, τους λέμε να ξανάρθουν καινούργιοι, ότι μας αρέσει! Αν ο λαός δεν αντιδράσει δεν τους απορίψει δεν τους κυνηγήσει και δεν τους φτύσει τότε είναι άξιος της μοίρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου