Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Φριχτά Χριστούγεννα και καινούργιος χρόνος


Η Φρικηπαίδεια μόλις έκλεισε τα τρίτα της γενέθλια μετά από δεκάμηνο εορτασμό και ξεπρόβαλλαν οι γιορτές των Χριστουγέννων, εντελώς τυχαία και συμπτωματικά. Ας αναλογιστούμε όμως το αληθινό ανόημα των χριστουγέννων. Τόσες χώρες σε όλον τον κόσμο, τη γη και το Σείριο, ακόμη και στις βουδιστικές και τις ινδουιστικές, ίσως και στις μουσουλμάνικες, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. ακόμη και αυτοί που δεν έχουν το θεό τους τα γιορτάζουν. Τί κι αν η ανάσταση του Χριστού είναι θεμελιώδους σημασίας για τους Χριστιανούς, όλος ο κόσμος τη γέννηση θυμάται!Εμ, κάπως δεν πρέπει να κινηθεί η διεθνής αγορά το χειμώνα; Το καλοκαίρι υπάρχει κίνηση, γιατί να θυμόμαστε το Πάσαχ;



Τέλος πάντων ας μην χαλάσουμε αυτή τη χριστουγεννιάτικη μαγεία. Την αυθεντική μαγεία της ελβετική γαλοπούλα Η1Ν2, το νορβηγικό χριστουγεννάτικο ΕΛατο και την πολυεθνική Κόκα-Κόλα βέρζιον του Άη Βασίλη, που τόσες (αμερικάνικες) ταινίες μας θυμίζουν. Αυτός ο οποίος μοιράζει δώρα στα καλά παϊδάκια, γιατί χωρίς ανταμοιβή δεν έχει νόημα να είσαι καλός κατά αμερικανσιμόν βεβαίως-βεβαίως. Τί μαγεία! σαν όλα τα όνειρα να βγαίνουν αληθινά, μόνο και μόνο που είναι Χριστούγεννα.


Έπειτα η Πρωτοχρονιά! Γιορτάζουμε τον καινούργιο χρόνο, ή τουλάχιστον αυτόν που μπήκε πριν 5,9 ώρες ή μία μέρα, αλλά τί την νοιάζει τη γη αν εμείς οι άνθρωποι επιμένουμε να μετράμε την τροχιά της σε μέρες; Καινούργιος χρόνος, με νέα φρούτα, με νέες κατάρες από το Μητσωτάκη, με νέες θεωρίες περίθ σύμπαντος, νέες απόπειρες να βρούμε το σωματίδιο του θείου και πολλές νέες μαλακίες για να βρούμε και να καταγράψουμε στην εγκυκλοπαίδειας της Φρίκης.


Βασικά ούτε εμάς νοιάζουν όλα αυτά. Αρκεί να βγούμε έξω να ξεσκάσουμε από τη δουλειά και το άγχος, ή τη τεμπελιά δεν έχει σημασία. Αρκεί να μην καθίσουμε άλλο σπίτι να πάμε στη Αραχωβάη. Λοιπόν, ας αφήσουμε τις βλακίες για μετά τις αργίες. Σας ευχόμαστε καλή ξεκούραση, καλή διασκέδαση και να ζήσετε καινούργιες και ωραίες εμπειρίες!

2 σχόλια:

  1. Πάμε στην Αραχωβάη? Τι Αραχωβάη, τι ...Ντουμπάι :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει ούτε εκεί χιόνια...
    Με κουβάλησαν σε χιονοδρομικό στη Ζήρειάη τα κερβέρια και δεν είχε χιόνι για δείγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή