Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Εξεταστική Ολέ


ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!!! να πάει αλλού! Μα καλά δεν βαρέθηκε κάθε χρόνο και μας ξαναθυμήθηκε! Λες και θα τα μάθουμε στο πανεπιστήμιο αυτά που χρειαζόμαστε. Ναι, ουουουου! Με το που μπούμε μεθαύριο στη δουλειά θα ξέρουμε τί να κάνουμε!

Και είχα κάνει όνειρα, ό,τι θα συναντούσα αυτήν που χόρεψα στον προεξάμς πάρτυ, αλλά δε βγαίνει έξω γιατί θέλει να διαβάσει! Μα καλά! θυσιάζεις τις απόλυτες στιγμές που θα περνούσες μαζί μου με την εξεταστική! μην ανησυχείς καθόλου, αυτηνής η όρεξη δε σταματάει ποτέ θα γαμάει και θα δέρνει εις τον αιώνα των αιώνων, ατίθετα εγώ που ξενέρωσα τί να σου κάνω τώρα!

Και τί είναι αυτά που μαθαίνουμε; Απολύτως τίποτα! Μόνο ό,τι έχουν ανακαλύψει οι Άγγλοι, Γάλλοι, Ππορτογάλοι, γιατί ότι δικό μας δεν είναι αυτόματα ευρωπαϊκό, η ελλάδα δε βρίσκεται στην Ευρώπη, χρειάζεται στο εσωτερικό πιστοποιητικό από το εξωτερικό για να βρεθεί, λες και αυτοί ξέρουν καλύτερα. Τί να σχοληθούμε με τις δικές μας ανακαλύψεις; Σάμπως θα μας χρειαστούν; Ας μάθουμε αυτά που μας λένε τώρα να κακοπεράσουμε το μάθημα και "έχει ο καιρός γυρίσματα". Τώρα αν θα γυρίσει εναντίον μας η πυθία πού βγαλε το χρησμό το ξέρει.

Και παίρνουμε βοηθήματα, και σημειώσεις και εργασίες μπας και γράψουμε. Τώρα τί χρειάζεται από όλα αυτά που μαθαίνουμε, πού χρειάζεται δεν ενδιαφέρει, κι ας είναι η αδιαφορία ο λόγος που βγαίνουμε απροετοίμαστοι για δουλειά.

Αλλά τί κάνουμε αυτό είναι το τίμημα που χρειάζεται για την επέκταση της παιδικής ηλικίας άλλα τέσσερα με έξη χρόνια. Και τί τίμημα; να θυσιάσεις ένα μέρος από τα προηγούμενα παιδικά χρόνια. Είναι γνωστό ότι μόλις βγεις από το πανεπιστήμιο, είται σαν πτυχιούχος ή σαν χαραμοχρονοφάης, δεν έχεις πια παιδικότητα, δεν έχεις ανάγκη για διασκέδαση ούτε για παρέα και τέρμα το "χάσιμο χρόνου". Είναι ώρα να πας να δουλέψεις, να γίνεις σκλάβος, να μη σηκώνεις κεφάλι για ώρες και να σου κοστίζει η δουλειά τη διάθεση και ενέργεια μιας βδομάδας. Καιρός να χάσεις τις παρέες σου, τη διάθεση σου και τον εαυτό σου, αφού επιβάρυνες τους γονείς σου καιρός να πάθεις τα ίδια από το παιδί σου. "Μάθε παιδί μου γράμματα, γιατί εγώ ό,τι έκανα έκανα σε αυτόν τον κόσμο, εσείς οι νέοι να αναλάβετε να αλλάξετε τον κόσμο".

3 σχόλια:

  1. σωστος αλλα μηπως και πιο πριν δεν ειμαστε σκλαβοι;καθολη τη διαρκεια των σχολικων χρονων δεν ενιωθες δεσμευμενος;σα προβατο σε σφαγη;ή κατσικα...εγω παντως κατσικα ενιωθα..η ουσια ειναι η ιδια,απλα το περιτυλιγμα αλλαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δώσε μόνο για πας σε μια σχολή και να κάνεις κάτι που πραγματικά σου αρέσει! Απλώς άφησε απέξω ότι σου λένε που έχει σχέση με επαγγελματική αποκατάσταση, κύρος, φήμη, γονείς, χρήμα μονιμότητα κτλ κτλ. Αρκεί να αγαπάς τη δουλειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή